Овчарят от Петрич, който удари шестицата в тотото в неделя, излезе наяве. Здравко Траянов и другият тотомилионер заявиха печалбите си в Спортния тотализатор и се показаха първо пред bTV. Те си разделят 3 милиона и 300 хиляди лева.

Здравко Траянов е овчарят от Петричко. От 35 години играе с едни и същи числа. В неделя Здравко дава пари на фермера, за който работи, да му пусне фиш.

„И вечерта сестра ми казва: "Брат ми, в Петрич има шестица, твоите числа излезнаха". И викам: Нанижа се тоа път, викам - боцнахме комаро с иглата. И това беше, сутринта отидох на работа и му казах: Не ме търси”, разказва Здравко.

С печалбата 59-годишният овчар-милионер иска да си купи къща. Надява се да намери и добра жена, с която да изкара старините си.

Именно жената на Петър Димитров от София е пуснала фиша, който го направи милионер.

„Спечелих 1 653 000, като сумата няма да е накуп, ще е на изплащане. Най-вероятно ще вземем по-голям апартамент, защото този ни е малко малък - с две деца съм”, каза Петър Димитров.

Здравко и Петър ще получат по банков път 250 хиляди лева, а останалото от печалбата ще им бъде изплатено в рамките на 84 месеца или 7 години.