Отживелица ли е многодетното семейство? Семейство Григорови вече имат три деца и планират четвърто. 

Лора и Ангел са съответно педиатър и съдов хирург. Заедно са от студенти и са убедени, че с любов всичко се постига. А децата са другият стимул да не спират да се развиват и не приемат тезата, че са кариерна пречка.

„Той е взел две специалности, тогава бяхме с две деца. Аз взех една, завършила съм и докторантура, без помощи на баби или някой друг. Щом ние можем, е съвсем възможно за всички”, категорична е Лора. 

И трите им дъщери - Християна, Надежда и Аглика, са планирани. Мислят и за четвърто дете.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всяко едно беше планирано и абсолютно нормално ги възприемам. Така че не виждам нищо нереално или да кажете ненормално, човек да постигне това, което иска. Ние сме искали три деца. Мислим за още едно”, разкрива Ангел.

Според фамилия Григорови многодетните семейства не са отживелица, а схващането, че жената от работеща дама се превръща в домакиня, отхвърлят категорично.

„Все пак се старая те винаги да имат домашно ядене, да не липсва нищо вкъщи”, казва Лора. 

И с трите деца е използвала целия период на майчинството. Единственият компромис, който впоследствие е направила, е да мине на половин работен ден.

Според нея възпитанието на децата трябва е дело на родителите. 

Задълженията в семейството се поделят поравно, а не на мъжки и женски, за да са взаимозаменими. 

Лекарското семейство обожава да пътува, а свободното време задължително да прекарва навън - до тъмно и докато метеорологичните условия го позволяват.

Неписан закон са общите закуски и вечери. „Сутрин ставаме час и половина, преди да излезем, за да се оправи фамилията, да седне да закусва заедно. Вечер също - кой, къде, чакаме се, за да седнем всички заедно”, категорична е Лора.

Кучето Рабъл е най-новият член на Григорови. Той влиза в живота им по настояване на средната им дъщеря.

„Прави впечатление, когато липсва някой”, казва и Ангел Григоров. Със съпругата си са категорични, че са доволни от живота си и са щастливи.