Вече са отворени за движение основните планински проходи, както и главният път до Петолъчката.

От рано сутринта започна поетапно отваряне на главни пътни артерии в областите Добрич, Разград, Търговище, Шумен и Силистра

В Бургаска област обстановката остава усложнена. Магистрала "Тракия" в района на Бургас остава затворена засега. Може да се използва обходният маршрут през отворената Петолъчка. 

„Днес основен фокус на усилията ще бъде да отворим всички пътни направления, там където позволява за леките превозни средства и разбира се поетапно да пропускаме тежкотоварното движение също”, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Близо 23 хиляди абонати в 117 населени места са без ток, обяви тази сутрин министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Вижте повече във видеото:

Най-много от тях са в Бургаска и Добричка област, като в Добрич има доста прекъснати електропроводи. Приоритет днес ще е да се осигури достап на екипите до тях, уточни министърът.

Пътният възел Петолъчката край Сливен вече е отворен в двете посоки за леки коли и камиони. Движението е спокойно, съобщи кореспондентът на bTV Дани Атанасова.

По-рано шофьори на камиони протестираха заради поредното затваряне на пътя и липсата на информация. По думите им, когато са били спрени снощи, не е имало никакъв проблем за движението.

Проходът на Републиката (Хаинбоаз) също беше отворен за леки автомобили, заедно с тях ще бъдат пускани и блокираните до Килифарево камиони.

Вижте повече във видеото:

 

Пътят Варна - Добрич отново е затворен и са се образували километрични опашки при Аксаково, съобщи зрител на bTV. Затворен е и пътят през Балчик.