Отново нападение в село Малорад
Неизвестни опитаха да унищожат нивата на земеделски производител и дори насочиха пушка към главата му
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 7
    1
Малорад
Снимка: bTV

Пореден набег беше извършен в село Малорад – неизвестни опитаха да унищожат нивата на млад земеделски производител и дори насочиха пушка към главата му.

24-годишният Светослав Георгиев още не може да се съвземе от преживения ужас. Посред нощ, докато пазел семейната нива от 100 декара, каруци с коне нагазили в царевицата, а в главата си усетил опряно дуло.

Малорад
Снимка: bTV

„Само видях цевта на пушката. Човекът с качулката беше застанал встрани от мен, до камиона (...) Каза ми: „Ако се обърнеш, си мъртвец“, разказа потърпевшият – Светослав Георгиев-син.

Малорад
Снимка: bTV

Семейството обработва общо 700 декара, казва, че не дължи никому нищо.

„Според мен нещата идват или от някой от конкуренцията от земеделците, или заради това, че не си плащаме охраната – сами се охраняваме, защото нямаме възможност да си плащаме“, каза Светослав Георгиев-баща.

Малорад
Снимка: bTV

В селото на ужасите, както наричат Малорад, къщите със самотници са нападани по няколко пъти.

Грабители пребиха и взеха всичките пари на трудноподвижно семействоОсвен обезобразена, след побоя възрастната жена почти не може да говори

„Посред зима ни изпочупиха прозорците! Няма милиция, няма защита никаква за нас, възрастните хора“, оплака се Тодор Рашев.

Малорад
Снимка: bTV

От месеци полицейското управление в Бяла Слатина е без началник, а и никой не иска да става, заради размирни села като Галиче и Малорад.

Младеж е задържан за убийството на 87-годишна жена във врачанско селоЖертвата е намерена от свои съседи. По описанията им е удряна с щанга

Същевременно Георгиеви се опасяват, че набезите срещу бизнеса им ще продължат.

„Ако уважаемите депутати, прокурори и полицаи си направят труда да отворят бюлетините от полицията, ще разберат кои са, те са едни и същи, по пет-седем човека от всяко село. Сигурно ще ни запалят и тракторите, сигурно ще ни запалят и базата, от тук нататък очаквам всичко, това е следващото Галиче“, каза Светослав Георгиев-баща.

От полицията отказаха коментар, за да не се пречи на разследването.

  • 7
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре