Снегът се завърна и отново затрудни движението в страната. Участъкът от път I-6 пътен възел "Петолъчката" - Карнобат - Айтос - Ветрен, е затворен за движение поради снегонавявания, съобщиха от Пътната агенция. Ограничено е движението за всички автомобили и по обходния път на гр. Карнобат от път I-6 до АМ "Тракия".

Най-тежка беше обстановката днес между Русе и Разград. В Хасково натрупа половин метър сняг.

Верижни машини и роторен снегорин чистиха пътя през целия ден, но усилията им бяха затруднени от силния вятър. Полицейските екипи спираха автомобилите още на изхода на Русе.

Край село Бъзън сутринта закъсаха два пътнически автобуса. Въпреки изпратената техника, шофьорите са успели сами да излязат от преспите и да продължат.

Тирове продължават да създават проблеми на пътя. Тази сутрин турски шофьор е предизвикал хаос на пътя за Бяла, след като спрял за половин час в средата на платното да си оправя чистачките.

Снимка: Аз, репортерът

Снегът в Хасковско затвори пътища и създаде сериозни проблеми при извозването на учениците от селата. Училищните автобусчета не успяха да тръгнат, а до класните стаи стигнаха едва половината от децата.

Половин метър сняг буквално парализира Хасково.

Камиони аварираха в града, а две линейки стигнаха до пациентите след намесата на пожарната.

"Забележки към снегопочистващите екипи нямам, те правят каквото могат, да, не е изчистен градът, виждате и към момента снеговалежът продължава”, заяви зам.-кметът на Хасково Евгени Консулов.

Няколко села останаха без ток, а половин Хасково е без вода.

Въпреки тежката обстановка, няма обявено бедствено положение, защото поне към този час няма откъснати села, нито бедстващи хора. Единствената добра новина е, че въпреки обилния снеговалеж, времето е тихо.

Снимка: Аз, репортерът

От болницата в Хасково съобщиха, че, въпреки тежката обстановка, всички пациенти на хемодиализа днес са били транспортирани до отделението, а заради очакваното рязко падане на температурите и възможност от образуване на поледици е взето решение болните да останат в отделението.