Откритата дрога в служебен автомобил на полицията в Монтана е високорисково наркотично вещество с цел разпространение. Това съобщиха от Окръжната прокуратура.

От там уточниха, че разследването е срещу неизвестен извършител, а не срещу конкретно лице.

Наркотикът беше намерен в резервоара на автомобил при ремонта му в сервиз на МВР. Колата е използвана от директора на Областната дирекция на полицията старши комисар Ивайло Антонов.

Джипът е конфискуван преди пет години след дело за контрабанда на четири килограма хероин, приключило с осъдителна присъда на румънски гражданин.

"Има вече някакви предположения, че е възможно пакетът още тогава да е останал в резервоара? Това е една от версиите, по които работим, че всъщност пакетът е оставен там още през 2010 година.(...)Назначили сме комплексна експертиза за установяване вида на наркотичното вещество. Времето, през което е преседял в резервоара на автомобила, трябва да се уточни", заяви окръжният прокурор на Монтана Нина Борисова.

От полицията в Монтана допълниха, че сигналът за намерения пакет е подаден именно от старши комисар Антонов. Припомняме ви, че вчера той заяви за bTV, че от две седмици не е ползвал автомобила и няма представа за намерените вътре наркотици.