Следи от изчезналия Ивелин Узунов от смолянското село Смилян са открити вчера. Обувките на момчето са намерени от чичото на Ивелин в дере до реката, в близост до махалите, предаде коресподентът на bTV в региона.

Около 70 доброволци се включиха днес в издирването му, организирано от роднините на момчето. Те обаче не успяха да открият нищо, претърсена беше и пещера.

„Обувките бяха мокри, бяха оставени до реката. Изглежда това се е случило преди дни, тъй като следовото куче не успя да надуши следите“, коментира бащата на изчезналото момче Велин Узунов.

Това е втората стопроцентова следа от Ивелин, като преди това той бе заснет от фотокапан. Получавани са и два сигнала от граждани, че е засичан в района на с. Чокманово и в смолянския квартал „Райково“.

Момчето изчезна на 5 май от с. Смилян и оттогава тече акцията му по издирване, но за съжаление, на този етап няма резултат.

Издирваното 20-годишно момче от Смилян е с ръст 180 см, с кафяви очи, облечен е със сив суитшърт и черен панталон, тип анцуг. По молба на родител, е обявен за местно издирване, а в последствие и за общодържавно издирване.  От полицията призовават всеки, който забележи момчето, да сигнализира в полицията или на телефон 112.