Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, в София – около 9.

В планините облачността ще е разкъсана, намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен, по билата временно до силен вятър от северозапад, който привечер ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

 

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно. На места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. Утре ще е предимно слънчево. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са предимно между 9 и 14 градуса. В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. На места в низините ще е мъгливо и там ще остава относително по-студено, а в планините и планинските райони ще се затопли още. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 1 и плюс 4 градуса, а максималните - между 10 и 15 градуса. Във вторник и сряда от североизток ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали слаб дъжд. Температурите ще се понижават бавно.