Освободиха Ахмед Муса от ареста
Главният обвиняем по делото за радикален ислям излиза на свобода под гаранция от 7500 лв.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 15
    13
Ахмед Муса
Снимка: bTV

Пазарджишкият окръжен съд постанови Ахмед Муса да бъде освободен в съдебното заседание, а белезниците му – свалени. Това стана факт, след като бе потвърдено, че гаранцията му на стойност 7500 лв. е била изплатена.

Ахмед Муса, който е подсъдим по делото за радикален ислям, прекара в ареста три години.

Решението за изменението на мярката му от задържане под стража в парична гаранция датира от края на миналия месец.

Според защитата му този случай няма аналог, тъй като максималното наказание по едно от повдигнатите му обвинения е четири години затвор.

По обед, видимо доволен, Ахмед Муса, прегърнат с майка си, излезе на улицата пред Съдебната палата, където беше посрещнат от свои привърженици.

„Терорист ли? Нищо такова. Не са казали терорист. Казаха, че съм радикалист-фундаменталист. Никога не са казали, че съм терорист. Няма никакви факти, никакви мотиви. Хипотезата на поркуратурата е просто тяхна хипотеза.

Никога не съм ги виждал, пък какво да стане – скоро да ги видя?! Имаше Ислямска държава преди 1400 години!“, отговори на той на въпроса сдали е виждал хора от „Ислямска държава”.

Вижте още във видеото:

Съдът разсекрети СРС-та по делото срещу Ахмед Муса"За нас е чест и ще бъдем щастливи, ако отидем да помагаме на бойците в Сирия", си казват подсъдимите
  • 15
    13
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре