Кабели и мазилка паднаха върху преминаващ автобус в тунел "Витиня". От фирмата собственик на превозното средство твърдят, че се е срутила част от осветителни тела, но от Агенция "Пътна инфраструктура" са категорични, че няма паднали лампи.

Георги Атанасов, управител на „Юнион Ивкони“, чиято собственост е автобусът, заяви пред "Фокус", че  пострадали пътници няма. Нанесени са единствено материални щети по транспортното средство.

Снимка: bTV

От Агенция „Пътна инфраструктура” обаче подчертават, че няма паднали лампи в тунел „Витиня“. Паднали са кабели и мазилка, изкъртени от стената на лявата тръба на тунел “Витиня” от камион с извънгабаритен товар.

Oсигурен е резервен автобус, който да превози пътниците.

Снимка: bTV

Инцидентът е станал около 11:45 часа днес. Според АПИ засегнатите проводници са паднали върху автобуса, движещ се непосредствено след камиона.

При движението си, след като е закачил кабелите, тирът е опрял и в стената на тунела, което е станало причина за откъртване на малки парчета от страничната облицовка.  

Този инцидент е станал причина движението на магистрала “Хемус” в района на тунела да бъде преустановено за кратко. Тръбата е почистена, а падналият кабел е закрепен. Трафикът е възстановен около 13 ч. днес.