В следобедните часове над западната половина от страната ще се развива купеста и  купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици и силен вятър. Има условия и за градушка.

 
Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните ще бъдат между 21° и 27°. Над източната половина от страната вятърът ще остане от изток-югоизток, ще бъде предимно слънчево и все още горещо с максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието – около 28°.
 
През нощта над Западна и Централна България облачността ще бъде значителна и на места ще превалява. Над Източна България ще бъде предимно ясно.


Утре и в Източна България вятърът ще се ориентира от северозапад и там температурите също ще се понижат. Над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна, на места - с превалявания. Предимно слънчево ще се задържи времето над източните райони. Максималните температури – от 22° 33°.
 
В понеделник ще бъде сравнително хладно и ветровито. Все още на отделни места в източната половина и в планинските райони ще има краткотрайни валежи.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива, почти без валежи.