Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Дневните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за този период. Максималните стойности ще бъдат между 9 и 14 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево, а вятърът ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра – около нулата.

Месец февруари ще започне с предимно слънчево и топло време. В петък ще се заоблачи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават. В събота ще завали дъжд, който със застудяването, отначало във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана, ще премине в сняг. В неделя ще е ветровито, ще има превалявания и от дъжд, и от сняг, които по-късно през деня от запад ще спират. В началото на следващата седмица облачността ще започне да се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържа над източните райони, а в североизточните в понеделник все още е възможно да превалява слаб сняг. В планините ще остане ветровито, в равнинната част от страната вятърът ще отслабне. Сутрешните температури ще се понижат, в повечето места ще са отрицателни, дневните ще са предимно между 2 и 7 градуса.