Осигурени са над 1 млн. лева за компенсации от климатични бедствия
Решението е взето на заседание на Фонд "Земеделие"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Бедствие

Финансов ресурс от 1 044 775 млн. лева е осигурен за компенсиране на щети, причинени от неблагоприятни климатични събития, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия, настъпили през 2017 г. Решението е взето на заседание на Фонд "Земеделие", съобщиха от пресцентъра на фонда.

За доплащане по схемата Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични събития, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия, настъпили през 2017 г., е отпуснат допълнителен финансов ресурс за 2017 г. в размер на 700 000 лв. На подпомагане подлежат земеделски стопани, които са подали заявление за подпомагане по схемата за държавна помощ в периода от 23 октомври до 10 ноември 2017 г., определени в указанията, утвърдени от УС на ДФ "Земеделие". Средствата се предоставят от бюджета на ДФ "Земеделие".

Екоминистерството започва актуализация на районите в риск от наводнениеКак хората по места да бъдат запознати дали собствените им имоти са застрашени и какви мерки да вземат

За финансова подкрепа на земеделски стопани с унищожени животни в област Бургас, заради наводнението през октомври т. г., се отпускат - 46 000 лв. Средствата ще бъдат изплатени по линия на минимална помощ de minimis.

КФН: Застраховките срещу пожар и бедствия са се увеличили с 30%За първите осем месеца на годината събраните премии от застрахователите надхвърлят 170 милиона лева

За отпускане на индивидуална държавна помощ на оранжерия за компенсиране на пропуснати доходи поради падналата градушка са предвидени 298 775 лв.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре