Мъж от Варна изчезна след като беше осъден на 6 години затвор за опит за убийство. 33-годишният Петър Петков е обявен за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Кървавият инцидент става през лятото на 2011 г. във вече несъществуващ кафе-бар в квартал „Владислав Варненчик".

Пострадалият мъж флиртува с една от сервитьорките. Нападателят му прави забележка и след разменени реплики го атакува с нож в сърцето.

Нападателят е 28-годишният тогава Петър Петков. Часове след задържането е пуснат под парична гаранция.

„Обстоятелството, че той се е явявал във всички съдебни инстанции, сочи на правилността на преценката на прокуратурата", заяви Радослав Лазаров, зам.-окръжен прокурор на Варна.

„Когато синът ми се бореше за живота си, той беше на свобода", сподели майката на пострадалия.

След 4 години на свобода, в които Петков чува „виновен" на две съдебни инстанции, Върховният касационен съд го осъжда на 6 години. Дни след това той изчезва.

„Той вижда, че присъдата му е потвърдена и след това докато стигне делото до Варна, минават сигурно седмица, 10 дни, през които той изчезва", съобщи Желязко Желязков, адвокат на потърпевшия.

„Не може да се прави пряк аналог като грешка на съда, че не е задържал лицето. Много лица с ефективни осъдителни присъди, не са със задържане под стража и си отиват в затвора", смята Радослав Лазаров.

Майката на пострадалия се надява някога да получи възмездие.