Организаторката на протест срещу високите сметки за ток - в ареста
Мотивът на полицаите е, че Людмила Манова е нарушила обществения ред в Благоевград
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 12
  • 0
    0
Протест за ток
Протестът в Благоевград против високите сметки за ток Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Снощи е била арестувана организаторката на протеста срещу високите сметки за ток в Благоевград Людмила Манова. Мотивът на полицаите е, че тя е нарушила обществения ред и е попречила на провеждането на друго мероприятие, предвидено за същия час.

Манова е задържана, след като се е опитала да влезе в зала, в която се е провеждала среща с Меглена Кунева. Организаторката на протестите е настоявала Кунева да излезе пред протестиращите и да даде обяснение за приватизацията на енергодружеството по времето на управлението на НДСВ. След като това не се случило, Людмила Манова призовала протестиращите да се отдръпнат от залата, но те не го сторили.

„Бях арестувана, защото беше нарушен маршрутът на протеста, предварително заявен от мен в уведомлението”, обясни жената. В ареста Манова прекарала 2 часа, след което била освободена.

„Ако това е цената на народното недоволство, която трябва да плащам, всеки ден бих била в ареста. Народното недоволство наистина нараства и това донякъде ми харесва. Дано вече България се събуди и така започне наистина да отстоява правата си и свободата си в тази държава”, коментира Манова.

Кметът на Благоевград ще решава дали да бъде съставен акт за нарушение на обществения ред. Междувременно недоволството на хората от региона срещу непосилните сметки за ток расте. За неделя е предвиден общонационален протест, който ще се пвоведе в няколко града. В него ще се включат потребилели на ток, които плащат сметките си на трите дружества в страната.


 

  • 0
    0
Още по темата
12 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре