Премиерът Бойко Борисов е опериран поради скъсан менискус и е настанен в болница „София мед”. Това съобщиха за bTV от пресслужбата на Министерския съвет.

Причината за операцията е скъсан менискус на същия крак, както през 2008 година. Това се е случило още в четвъртък вечерта, но операцията е била планирана за днес. Тя е продължила два часа. Борисов вече е извън упойка и се възстановява.

Определено бих посъветвал премиера да спре с рисковите спортове, но съветите на лекарите са препоръчителни, не задължителни. Това каза на пресконференция днес завеждащият Клиниката по артроскопска травматология в болница "Софиямед" доц. д-р Антони Георгиев, който оперира Борисов.

По думите му най-рисков спорт за подобни травми е футболът и не би го препоръчал повече на премиера. Тенисът, който също е практикуван от премиера спорт, не е толкова рисков, макар че също може да доведе до нова травма, обясни медикът.

Не е за първи път

През февруари 2013 г. Борисов отново влезе в болница, но заради високо кръвно. Това се случи веднага, след като той подаде оставка. В статята си в Правителствена болница той проведе редица срещи, вкючително и с патриарха, който му отиде на свиждане.

През май 2009 г. Борисов се контузи по време на игра на футбол. Тогава той бе пратен за домашно лечение от медиците в правителствена болница, а от ГЕРБ разпространиха снимка на пострадалия му крайник.

От последното посещение на Борисов в болница снимков материал все още няма.