Опасност от падащи бетонни парчета в част от тунелите у нас
Това сочи докладът на регионалното министерство за състоянието на съоръженията
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111297108.jpg

Опасност от падащи бетонни парчета и корозирала конструкция бяха установени в част от тунелите у нас, стана ясно от доклада на регионалното министерство за състоянието на съоръженията.

Тунелите с много висок риск са три – двата във Велико Търново и този при обхода на Ловеч. Двете съоръжения в старата ни столица са с напукана и на места разрушена облицовка, което е предпоставка за падащи бетонни парчета.

Има и множество течове, корозирали елементи. На места липсва осветление.

2111297109.jpg

Подобно е състоянието на тунела при Ловеч. Отново има риск от падащи бетонни парчета, а стоманената конструкция на осветлението е корозирала.

Други четири съоръжения са оценени като „високо рискови” – тунелите на пътя Провадия – Айтос, Гоце Делчев – Девин, както и тези при Габрово и Кричим.

АПИ: Почти половината тунели у нас са проблемни (ОБЗОР)16 от 34-те тунела в страната имат проблеми и не отговарят на изискванията за безопасност

Със съществен риск от инциденти са четири тунела около Враца, един край Габрово, три от четирите на АМ „Хемус”, „Траянови врата” на АМ „Тракия”, както и тунелите при Мало и Големо Бучино на новопостроената магистрала Люлин.

Общата дължина на тунелите у нас е 15 хил. метра.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре