Днес с умерен и временно силен североизточен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Ще вали сняг, само в крайните югозападни райони валежът ще остане от дъжд. Ще се образува снежна покривка, значителна в северозападната половина от страната.

На много места в Северна България и по високопланинските проходи ще има виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 3° и 2°, по-високи в крайните югозападни райони. 

По Черноморието ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Към 14 часа температурите ще са между минус 1 и 2°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е умерен до силен от изток-североизток, по най-високите върхове - от юг-югозапад и през деня ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

През следващото денонощие метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява.

През нощта снеговалежите ще се усилят и снежната покривка ще се увеличава. С умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 5° и 0°. Утре от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират.

Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата и  там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6°-8° , там снегът временно ще преминава в дъжд и ще има условия за обледяване на проводници.  

През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг. В събота ще преобладава облачно време, а на места ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури ще са отрицателни – в Северна България - под минус 5°, дневните - предимно между 0° и 5°.

В неделя ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. След временно спиране на валежите, към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд.

В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи, а в много райони, главно в Южна и Източна България, ще превалява дъжд.