Опасно ветровито през целия ден
Отслабване на вятъра се очаква през нощта
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111543160.jpg

  Днес ще остане много ветровито с умерен и силен северозападен вятър. След обяд валежите и в източните райони от страната ще спрат, а облачността от запад ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са предимно между 0° и 5°. 

2111543166.jpg

През нощта северозападният вятър постепенно ще отслабва, най-късно в крайните източни райони. Ще е ясно и студено. Минималните температури ще са от минус 7° до минус 2°. Утре времето ще е слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, предимно средна и висока. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Ще се затопли и максималните температури ще са между 7° и 12°.

 

2111543167.jpg

 В събота над Западна България ще бъде предимно облачно, в северозападните райони дъжд ще завали още сутринта. Над Източна облачността също ще се увеличава. Отначало в Дунавската равнина, до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване. До вечерта в много райони на Северна и Западна България ще превали, като с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг. Само в югоизточните райони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат сравнително високи, а валежи от дъжд се очакват през нощта срещу неделя.

2111543168.jpg

 В неделя валежите временно ще спрат, а северозападният вятър ще се смени с югоизточен. По-късно отново ще завали, в Западна България - сняг, в Източна - дъжд. Валежите ще продължат и през следващото денонощие. От североизток, по-късно от северозапад и север, с усилване на вятъра, ще нахлува още студен въздух. През следващите дни ще остане студено, във вторник - все още и ветровито. Облачността ще е разкъсана, но вече ще е без съществени валежи.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре