Днес ще облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в следобедните часове. Ще духа силен, в Дунавската равнина – временно  бурен вятър от запад-северозапад, който през нощта срещу понеделник ще отслабне. Максималните температури -  между 14° и 19°, в София – около 13°.

В планините ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен северозападен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 - 1900 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2.

 

В началото на следващата седмица сутрин ще е по-студено, но дневните температури слабо ще се повишат. В понеделник ще остане ветровито, във вторник вятърът ще отслабне, на места и стихне. Облачността ще е променлива, по-значителна първия ден, но без съществени валежи, а през втория ден ще има повече слънчеви часове.

В сряда отново ще има повече облачност, почти без валежи. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.