Днес ще е предимно облачно и много студено с максимални температури от минус 12 до минус 7 градуса.

На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина, временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури - между минус 12° и минус 7°.

По  Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще бъде студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

                                         

През следващото денонощие ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17° и минус 12°, а максимални - между минус 15° и минус 10°.

 

Облачността ще е значителна. През нощта на много места в страната, а утре главно - в югозападната половина, ще има слаби превалявания от сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

 

  Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността -  около и под минус 20°. Максималните ще са между минус 10° и минус 5°. По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в източната половина от страната, където и вятърът ще е умерен и силен, първо от север, впоследствие от северозапад  и отново ще има условия за навявания. В сряда в сутрешните часове все още ще превалява в североизточните райони, след обяд валежите ще спрат. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от  запад. Облачността ще се разкъсва и бързо ще намалява. Температурите слабо ще се повишат. През следващите дни температури ще се повишат още, повече слънце ще има в планинските райони, а в равнинната част от страната на места ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.