Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Временни увеличения на облачността ще има над централните и източните райони от страната. След обяд, главно над Североизточна България и планинските райони, ще се развива купеста облачност и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с бризов вятър. Максимални температури – от 28° до 33°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо, с временни увеличения на облачността над северните райони, където на изолирани места ще превали.

Утре отново ще бъде предимно слънчево и  горещо. Ще духа слаб южен вятър. В планинските райони, а вечерта - и в Северна България,  ще се развива купеста и  купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и пригърми. Максималните температури ще са между 33° и 38°.

Във вторник в Източна България ще се задържи слънчево и горещо. В Западна денят също ще започне със слънце, но около и след обяд от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Възможни са и градушки.

През нощта срещу сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

В сряда и четвъртък на повече места, вече в  цялата страна, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Захлаждането ще продължи.

В петък ще бъде ветровито, с променлива облачност. В Източна България, планините и планинските райони все още ще има и превалявания, на места придружени от  гръмотевици.