Днес е последният ден, в който софиянци могат да пътуват с еднократно билетче от 1 лев. Поскъпването с 60% вчера събра рекорден брой хора на протест. Демонстрациите ще продължат и днес.

В пунктовете, където се продават билети за градски транспорт и карти има опашки. Хората се оплакват, че им се налага да чакат дълго, за да си изкарат нови карти.

Снимка: Ладислав Цветков

Ако имате останали талони от хартиена карта за 10 еднократни пътувания, можете да ги замените срещу доплащане във всеки един от пунктовете на Центъра за градска мобилност, обясни Илияна Кисьова, ръководител сектор „Продажби” в ЦГМ.

Снимка: Ладислав Цветков

С електронните – в четири от пунктовете ще бъде извършено доплащане, като за всяко едно нереализирано пътуване в електронна карта ще се доплащат 40 ст. Четирите пункта са Площад „Възраждане”, бул. „Мария Луиза” 86, метростанция НДК и площад „Бански”.

Вчера и днес има засилен интерес от хора, които желаят да си изкарат карти, каза Илияна Кисьова и уточни, че засилен е интересът към годишната карта, която е с цена от 365 лв., като до вчера има продадени 266 броя карти и 70 карти за новата карта „Метро плюс”, която е за наземния транспорт плюс метрото.

Снимка: Ладислав Цветков