Столичната община въвежда специална организация на движението в центъра на София от днес във връзка с церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев на 22 януари.

От 8.00 ч. на 21 януари до приключване на мероприятието на 22 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски" – между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", до тротоарното пространство.

От 8.00 ч. на 21 януари до приключване на мероприятието на 22 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на югозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски" – в пространството между храм-паметник "Ал. Невски" и Светия синод.

От 7.00 до 12.30 ч. на 22 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни, с изключение на автомобилите, ангажирани с мероприятието, на паркингите на площад "Св. Ал. Невски". Закрива се базарът за художествени произведения в района

От 8.00 до 12.30 ч. на 22 януари се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки: по ул. "Оборище" – между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "15-ти ноември" – между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; по ул. "11-ти август" - между ул. "Врабча" и ул. "Оборище"; по ул. "Московска" – между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски"; по ул. "Дунав" -  между ул. "Оборище" и ул. "Врабча"; по ул. "Париж" -  между ул. "Московска" и ул. "Врабча".

От 11.30 до 13.00 ч. на 22 януари се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител".

От 8.00 ч. до 19.00 ч. на 21 януари се осигурява паркирането на туристическите автобуси на паркинга на "Св. Александър Невски", както и на северната дъга между ул. "Дунав" и ул. "11-ти август".