Обвиниха за инцидента в „Ечемишка” Георги Златев, бивш директор в АПИ
Той отговаряше за за поддържане на пътната инфраструктура и беше сред уволнените след трагичния инцидент
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Георги Златев
Снимка: bTV

Георги Златев, бивш директор в Агенция пътна инфраструктура, отговарящ за поддържане на пътната инфраструктура, е привлечен от прокуратурата като обвиняем за трагичния инцидент в тунел „Ечемишка”. Мярката му е подписка.

На 5 февруари осветително тяло падна върху движеща се кола и уби жена. Последваха уволнения в АПИ и един от отстранените беше Златев.

В три доклада поддържащата фирма „Автомагистрали” е уведомила АПИ, че стоманената конструкция на осветлението е корозирала.

Част от магистрала "Хемус" остава затворена заради инцидента в тунелаПрез септември миналата година са проверявани осветителните тела в лявата тръба, проверката не е показала необходимост от по-спешен ремонт

„На 13.07.2016 г. е последният доклад за АМ „Хемус” входиран в АПИ, в който е отразено обстоятелството, че металната конструкция има нужда от ремонт”, поясни Наталия Николова.

Ремонт обаче не е направен и според прокуратурата инженер Георги Златев, отговарящ за пътното поддържане е проявил немърливост.

Държавното обвинение заяви още, че вероятно „кръгът на обвиняемите” ще се разшири. Близките на загиналата жена също очакват това.

„Дано всичко е справедливо и хората, които са виновни да си получат заслуженото”, заяви брат й.

Разпитът на Георги Златев продължи повече от 4 часа.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре