Обвиниха сина на Долорес Арсенова
Според прокуратурата той не е взел необходимите мерки за сигурност, заради което се е стигнало до безразборната стрелба с неговото оръжие в „Лозенец”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    0
Лозенец, стрелба
Снимка: Румяна Попова

Калоян Арсенов, синът на бившия министър на околната среда Долорес Арсенова, вече е с повдигнато обвинение. Той е на свобода срещу парична гаранция от 500 лв.

Арсенов беше задържан заедно с Йордан Златков, сина на Злати Златев – Златистия, след безразборна стрелба в столичния кв. „Лозенец” преди два дни.

Стрелбата в столичния кв. „Лозенец” – с пистолет на сина на Долорес АрсеноваКалоян Арсенов е задържан и после освободен, но може да му повдигнат обвинение за неправилно съхранение на пистолета

Прокуратурата е установила, че изстрелите са били произведени със законнопритежавания от Арсенов пистолет „Глок”. За това на него му е повдигнато обвинение по чл. 338 от Наказателния кодекс – за държане, пренасяне или работа с огнестрелно оръжие, без да се вземат необходимите мерки за сигурност.

Наказанието, което законът предвижда до това престъпление, е затвор от една до пет години или глоба от 500 до 3000 лв.

Синът на Златев е в ареста с обвинение за хулиганство. Утре трябва да бъде гледана и мярката му за неотклонение, която прокуратурата ще поиска да е „задържане под стража”.

Разследването по случая се води по бързата процедура и трябва да завърши в рамките на седмица.

  • 8
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре