Само с един въздържал се общинският съвет одобри Владимир Клисуров да е временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост”.

До сега той е бил заместник-кмет и е посочен от Иванчева, която още е в ареста и е подала заявление за ползване на отпуск.

Той заяви, че не е имал желание да заеме поста, но след гласуването обясни, че ще се съобрази с решението. Причината да не иска е, защото смята, че не е достатъчно компетентен за работата, която предстои в район - свързана със строителни разрешителни и е от компетенциите на другия заместник Румен Русев.

Румен Русев
Снимка: btvnovinite.bg

Русев пък беше посочен от Иванчева като човек, който не бива да се доближава до управлението на района. Той самият няма обяснение за думите й.

„Служебен раздор има, защото аз исках по-малко важните неща свързани със строителството като – разрешения за строеж на външни връзки, къщи, изгребни ями, административен адрес. Да бъдат насочвани към мен, но те отиваха отново към нея”, посочи Румен Русев.

„Тримата заместник кметове не сме имали никога противоречия, тоест противоречия сме имали много пъти, но винаги сме търсили решение”, обясни Клисуров.

Русев съобщи, че в „Младост” има около 300 забавени строителни преписки с по 5-6 месеца.

Десислава Иванчева беше арестувана на 17 април след акция на МВР, Спецпрокуратурата и КОНПИ заедно със зам.-кметът Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров по обвинения в корупция.