Общината във Варна прочиства града от гниещите по улиците автомобили
Ако след първоначалното уведомление собствениците не вземат мерки в срок, колите им ще бъдат извозени на общински паркинг и може да отидат за скрап
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
трошки
Снимка: bTV

Във Варна започна акция по разчистването на стари коли, изоставени по улиците на града.

До момента от общинското звено за репатриране на излезли от употреба моторни превозни средства (МПС) са установили над 1100 автомобила, които ръждясват по улиците и заемат паркоместа.

трошки
Снимка: bTV

Това са коли, които са със стари номера или не са преминали технически преглед през последните две години.

трошки
Снимка: bTV

Собствениците на всички установени такива МПС вече са информирани писмено, че трябва да предприемат действия.

трошки
Снимка: bTV

„Вариантите са три – минава годишен технически преглед, предава автомобила на лицензирана фирма за унищожаване или го прибира в частен имот“, обясни Боян Христов, еколог към ОП „Паркинги и синя зона“.

Ако това не се случи в определения срок, втора стъпка е поставянето на информационен стикер. Две седмици след това автомобилът се репатрира до общински паркинг, където ще прести три месеца. Ако дотогава собствениците не го потърсят, ще отиде за скрап.

трошки
Снимка: bTV

В случай, че автомобилът бъде потърсен, собственикът ще може да си го вземе срещу такса за репатриране и отговорно пазене.

Очаква се акцията да освободи няколко хиляди паркоместа в града. Тя ще продължи неуставен период от време, като всеки гражданин може да подава сигнали в Общината за подобни изоставени автомобили.

Вижте повече във видеото:

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре