Община Враца ще помогне на семействата, останали без покрив след ураганния вятър
Възрастно семейство ще бъде настанено временно в общинско жилище, а къщата им ще бъда ремонтирана с дарения
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Враца
Снимка: bTV

Домовете на две семейства от Враца останаха буквално под открито небе след ураганния вятър.

Апартаментът на възрастно семейство също е сериозно пострадал. Те живеят с много ограничени средства и няма как да направят ремонта сами.

Ураганният вятър във Враца остави апартаменти без покривКонструкцията е била разполовена и запратена върху две съседни сгради

Възрастното семейство ще бъде настанено временно в общински жилище, докато се ремонтира къщата им, каза зам.-кметът на община Враца Мария Попова. Намерен е строител, който ще го направи, строителен магазин в града ще дари материалите. Друг търговец ще дари готварска печка на семейството.

Социалният патронаж в града ще започне да доставя храна на възрастното семейство.

И други семейства са подали в общината молби за обезщетения за щетите от вятъра.

Един тежко ранен и много щети след ураганния вятър в Западна България (ОБЗОР)Мъжът е пострадал тежко от откъснала се ламарина в града

Към общинския съвет има сформирана комисия, която ще разгледа молбите и на извънредна сесия ще решат на кои от най-пострадалите семейства ще бъде отпусната сума до 2000 лв., уточни Мария Попова.

Над 80 са сигналите за щети от урагана преминал през уикенда през Враца. По първоначални данни пораженията по общинската инфраструктура и домовете на хората възлизат на 700 хиляди лева. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре