Най-значителни са валежите от изминалата но в югоизточна България, където валя основно дъжд. Впечатляващите 82 л/кв.м се изляха в Кърджали, около 23 л/кв.м в Бургас.

По-голямата част от страната се събуди с нова снежна покривка. В повечето места снегът е между 1 и 6 см. Най-много натрупа в София- 12 и Разград- 11 см сняг.


Днес, все още ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабнат, след обяд и ще спират. От запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 1° и 6°.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания. След пладне валежите ще спират. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен вятър от север-североизток.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а в неделя ще се смени с южен. Сутрин ще е студено, с минимални температури до минус 5°-минус 6°, втория ден на места и по-ниски. В неделя ще започне затопляне. В понеделник ще се появи висока облачност, ще бъде и още малко по-топло. Във вторник облачността ще се увеличава и вплътнява; вятърът от югозапад ще се усили. Температурите ще се повишат по-чувствително.

На отделни места са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд. В сряда ще преобладава облачно време, до вечерта на места в западните райони ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито, особено в Източна България; вятърът ще е южен и температурите ще са високи.