Жълт код е в сила тази нощ и утре, с предупреждения за сняг, и силен вятър. Очакванията са голяма част от страната утре сутрин да се събуди побеляла. Най-силен ще е североизточният вятър в източна България, където се очакват пориви до 60-80 км/ч.

През нощта в по-голямата част от страната ще има валежи от сняг и ще се образува тънка и неравномерна снежна покривка. Утре ще продължи да превалява. В следобедните часове от север валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух.  Сутрешните температури ще са близки до максималните - между минус 1° и 4°, а през деня понижението на температурите ще продължи.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, предимно североизточен вятър. Застудяването ще продължи. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.

В сряда вятърът ще отслабне, до вечерта и в източните райони. Облачността ще се разкъсва и ще намалява, над места и до предимно слънчево. Сутринта ще е доста студено, минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 9° и минус 4°, в Източна България ще са все още по-високи, до около минус 1-0°, максималните ще са между минус 3° и 2°. През следващите дни ще духа умерен западен вятър. Ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат. В събота вятърът ще отслабне, по-късно облачността ще се увеличава и привечер и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали слаб сняг. В неделя облачността ще е предимно значителна. Има и вероятност за валежи, предимно от сняг.