Жителите на квартал „Банишора“, непосредствено до Лъвов мост, са подложени на системен тормоз от проститутки и сутеньори, сигнализираха зрители на bTV.

Проверка на репортера Емил Митев показа, че всяка вечер момичета от различни възрасти се предлагат на улицата и водят клиентите си не само в близките хотели, но и в дворовете на къщите, като ги зариват с всякакви боклуци.

Елизабета Минкина, която живее в една от сградите наоколо, разказа, че всъщност отпадъците са най-малкият проблем. „По цяла нощ виждаме голи мъже, правят секс. Отвънка се виждат проститутки, хомосексуалисти. Вземат наркотици. Тука е пълно със спринцовки, презервативи“, разказа тя.

Снимка: bTV

Оргиите са или в двора, или в съседния хотел. Той обаче е на не повече от 10 м от прозорците ѝ. При спор със собственика му, той отскубнал чистачката от автомобила ѝ.

От хотела не пожелаха да застанат пред камерата, но отрекоха обвиненията.

Снимка: bTV

Елизабета и живеещите в околните сгради са пращали жалби до всички възможни институции – II РПУ, СДВР, ХЕИ. Резултат до момента няма.

Снимка: bTV

Представяйки се за клиент, със скрита камера, репортерът на bTV, установи, че жрици на любовта наистина водят клиентите си в дворовете на сградите наоколо, без да се притесняват от живеещите там.

Снимка: bTV

От СДВР не се отзоваха на поканата на bTV за коментар на случая. Заявиха само, че извършват множество проверки и акции, свързани с проституцията на Лъвов Мост.

Междувременно вече 150 души от живеещите в квартала са подписали петиция до II РПУ, СДВР и Община Сердика срещу хотела, който, по думите на Минкина, не дава стаи под наем, а е публичен дом.