Жълт код е в сила днес в 15 области от Централна и Източна България. Предупрежденията са за горещо време с температури от 35 до 37-38 градуса.

Днес над повечето райони ще е предимно слънчево. След обяд от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има гръмотевични бури, има условия и за градушки. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 31° и 36°. През нощта  все още ще има превалявания – главно в североизточните райони.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Ще нахлува хладен въздух и след обяд в масивите от Западна България температурите ще се понижат.  Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

През нощта облачността ще е разкъсана, над по-голямата част от страната предимно незначителна. Само в Източна България в отделни райони ще превали дъжд.

Утре преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Вятърът ще е до умерен от северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°. 

През нощта слещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се активизират и в отделни райони са възможни значителни количества.

В четвъртък захлаждането ще продължи. Дневните температури ще са в широки граници – от 20°-22° на места в Западна България до 28°-30° в източните райони. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. Повишена е вероятността в отделни райони там за значителни количества. В петък ще бъде ветровито, с променлива облачност. По Черноморието преди обяд все още са възможни и превалявания.

През почивните дни ще се установи предимно слънчево време. В събота вятърът от северозапад ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 30° и 35°, по Черноморието – малко под 30°.