Жълт код за значителни валежи и силен вятър е обявен днес в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково. В районите на Силистра, Шумен и Сливен предупреждението е само за силен вятър.

По-късно валежите ще спират и от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Североизточна България. Вятърът от северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще са от 11-12 в Североизточна България до 17-18 в Югозападна, в София- 13 градуса.

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Утре сутрин в низините и котловините на Западна България температурите ще са ниски- предимно между 0 и 5 градуса и на много места там ще има условия за образуване на слана. В крайните източни райони минималните температури ще са около 8 - 10 градуса. Облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Максималните температури в повечето места ще са между 14 и 19 градуса, в София- 15 градуса.

През новата седмица облачността ще е предимно значителна. В понеделник главно в Западна България, а във вторник и в сряда на повече места в страната ще превалява дъжд. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат. В четвъртък вятърът ще се усили. Тогава ще бъде по-хладно, но почти без валежи. Ще се задържи предимно облачно. В петък от север-североизток ще проникне студен въздух и отново на места ще има превалявания.