Затопляне и много слънце от днес до края на почивните дни.

Температурите следобед ще се повишат още и очакваме между 9 и 14 градуса, в София- около 11 градуса. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад.

Времето в планината също ще е слънчево и с много приятни температури в курортите. Максимална температура на височина 1200 метра- около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса. Вятърът ще е силен.

Утре ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Ще продължи да духа до умерен вятър от запад-северозапад. Ще е сравнително топло с максимални температури между 9 и 14 градуса. И в неделя времето ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. В понеделник от северозапад ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планинските райони - слаб сняг. Във вторник вятърът ще се ориентира от север и температурите ще продължат да се понижават. Ще се задържи предимно облачно, на отделни места ще има и слаби превалявания от сняг. В сряда ще е студено, минималните температури ще се понижат значително, а дневните - слабо. Вятърът ще стихне, а облачността ще намалява.