Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса.

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 7-8°, в София – около 2°.

Над планините валежите временно ще спрат, ще бъде облачно и мъгливо, а вечерта в масивите от Западна България отново ще завали сняг. Ще духа умерен югозападен, а по билата силен до бурен западен вятър. Температурите ще се повишат и максимална на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна в северозападните райони, където ще превали дъжд и сняг – на места с условия за образуване на поледици. На много места в Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска облачност. Почти тихо, с минимални температури между минус 6° и минус 1°.

През деня от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и около обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В северозападните райони остават условията за поледици. През деня ще духа слаб юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и значително ще се усили.

Максималните температури ще са в широки граници: от 2-3° в северозападните райони и тези с трайна мъгла, до 12-14° на места в Източния Предбалкан и югоизточните райони.

През нощта срещу четвъртък, със застудяването, на много места в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. В четвъртък ще е студено и ветровито. Преди обяд в югоизточната половина от страната все още ще превалява, а в северозападната облачността ще се разкъса и бързо ще намалее. След обяд валежите навсякъде ще спрат.

В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се обърне от югозапад, дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни – между минус 7° и минус 2°.

В събота облачността ще се увеличи, вятърът ще се задържи от юг и температурите ще се останат високи за януари – в Източна България до 12-14 градуса. По-късно през деня в южните райони ще завали дъжд.

В неделя валежи ще има в по-голямата част от страната, в Родопската област са възможни значителни количества. В Източна България вятърът ще е все още южен и температурите там по-високи, до 10-12 градуса.