Започват нови преговори между таксиметровия бранш и властт. Таксиметровите шофьори ще имат седем месеца да се лицензират като превозвачи или да имат трудов договор с такава компания. Целта на Народното събрание е да извади "на светло" таксиметровия бизнес.

Синдикатите се надяват тези промени да отпаднат в следващите месеци. Противоречията между бранша и политиците са сериозни. Експерти прогнозират, че крайният резултат от преговорите ще е увеличение в цената на услугата.

Предполага се, че близо 30 хиляди граждани ще бъдат засегнати от промените, тъй като според официалната статистика такситата в България са 26 хиляди.

Много от шофьорите обаче не виждат с какво промените ще подобрят услугата.

Според Гроздан Караджов, председателят на транспортната комисия в НС, по този начин, ако е мръсно, в колата се пуши или има висока музика, ще може да се търси отговорност и да се налагат санкции.

Румен Крумов, който е таксиметров водач, обаче смята, че „в крайна сметка това ще удари по цената на услугата, ще поскъпне...”

Засега протестите на таксиметровите шофьори се отлагат, докога обаче не се знае. Всичко зависи от това как ще протекат преговорите между синдикатите и властта.