С минус 12 градуса, в Драгоман тази сутрин беше по-студено от връх Мусала – минус 11.

Минус 9 измериха в ранното утро в София, минус 5 в Гоце Делчев, минус 4 в Кюстендил и Видин.

След обяд ще преобладава слънчево време, но от северозапад над страната ще се появи висока облачност. Главно в източната половина от страната ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони и малко по-високи, в София – около 3°.

Над планините, след временно намаление на облачността, около и след обяд отново ще се заоблачи. Ще е без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е умерен, по билата до силен. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

През нощта над страната ще има разкъсана, предимно висока облачност. Почти тихо време с минимални температури между минус 3° и 2°, по морския бряг 5°-9°, в София около минус 3°.

Утре облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. През деня южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите разположени северно от планините – ще бъде силен и бурен с пориви над 20 м/сек. Дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в западните райони около река Дунав малко по-ниски, в София 10-11°.

През нощта срещу петък в западните райони от страната ще започнат валежи, които ще се усилват.

В петък и събота ще има валежи, на места, главно в Югозападна България и Родопската област – значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

В неделя в източните райони ще е все още топло и с южен вятър, ще превали дъжд. В останалата част от понеделник вятърът в цялата страна ще е от север-северозапад и застудяването ще продължи. Ще преобладава облачно време, на места с превалявания от сняг.