Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе заседание на Оперативния щаб за зимно почистване на града, съобщиха от Столичната община.

След осигуряването на почистването на главните трасета на уличната мрежа в града кметът разпореди на фирмите да започнат работа по основни улици в кварталите, на стръмни, опасни пътни участъци и улиците, водещи до детски градини и училища. Започна и почистването на тротоари и подходи към подлези.

Във връзка с усложнената обстановка Йорданка Фандъкова възложи на районните кметове да организират постоянно наблюдение с цел отреагиране на сигнали. Да проверят за нормалното започване на работния ден в детски градини и училища във всички квартали.

Екипите на звеното за аварийно-спасителни дейности на Столична община са отреагирали на 35 сигнали за паднали клони и дървета. Екипите работят в координация със Столичната пожарна и Пътна полиция - КАТ.

Екипи на „ЧЕЗ разпределение България” работят по отстраняване на повреда в електрозахранването на части от Нови Искър. Кметът поиска да се реагира бързо на подадени сигнали.

От общината напомнят на гражданите да почистят прилежащите части пред входовете на своите жилища. Собствениците на търговски обекти и офиси трябва да почистят пред съответните имоти, както и да почистят снега от  навеси и козирки на сградите си.