За гонки на пътя няма да се влиза в затвора
Временно отнемат книжките на обвинени за смърт на пътя
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Гонка
Снимка: btvnovinite.bg

Отпадна предложението за три години затвор за превишаване на максимално разрешената скорост с над 60 км/ч в населено място, съобщи БНР. Парламентът не прие тази промяна в Наказателния кодекс, внесена с цел да бъдат спрени незаконните гонки, които често приключват с жертви.

Според Георги Свиленски от БСП няма законов механизъм, който да вкарва в затвора движещите се с превишена скорост: „Това ще създаде големи проблеми в МВР, които трябва да докажат такова нещо и на самите хора, които ще бъдат обвинени”.

Четин Казак от ДПС посочи, че трябва да се пробват и по-леки мерки, преди да се пристъпи към най-тежката: „Българинът най-много го боли, когато го ударят по джоба, а не когато го заплашиш със затвор”.

Солени глоби за гонки по пътя и шофиране с превишена скоростКарането в насрещното по магистрала ще се наказва с три месеца без книжка и 1000 лв. глоба

Станислав Иванов от ГЕРБ изрази недоумение как текстовете са били подкрепени на първо четене, а на второ срещат съпротива с „несериозни” аргументи.

С други промени депутатите разрешиха на прокурора да отнема временно шофьорската книжка, ако шофьорът е обвиняем за причинена смърт или телесна повреда. Използването на фалшиви регистрационни номера или номер, издаден за друго превозно средство, също ще се наказва с година затвор или с глоба от 500 до хиляда лева.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре