За директора на 51-во училище Асен Александров: От осанна до разпни го
Експертиза показа, че разпространените в медии голи снимки на учителя са монтаж
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 8
    2
Асен Александров
Снимка: Facebook

Темата, която тази седмица предизвика най-много вълнения, е голата снимка на директора на софийското 51-во училище Асен Александров. Той беше и съветник на министъра на образованието Меглена Кунева.

Снимката беше разпространена в интернет и публикувана  в някои вестници. Това провокира проверка на прокуратурата за автентичност. Резултатите излязоха вчера – става въпрос за колаж.

Асен Александров подаде оставка от министерството и излезе в болнични заради аритимия.

Ученици, родители и учители от неговото училище се събраха на митинг, за да го защитят. Според тях той винаги е вършил коректно работата си, а скандалът е опит да се очерни името му.

Междувременно учители от няколко училища се обединиха в издаването на гол календар с техни снимки в подкрепа на Александров.

Емил Джасим: Акцията срещу директора на 51-во училище е назиданиеТой посочи, че ще издаде и календар със снимки на учители в подкрепа на Асен Александров

Според председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева причината за този скандал е, че у нас е много тънка границата между осанна и разпни го.

Тя се надява Асен Александров да се възползва от промените в Наказателния кодекс, които предвиждат специална защита за учителите, и да заведе дело заради моралните щети, които нанесе този скандал на него и семейството му.

Журналистът Иван Бакалов посъветва всички да се научат да си пазят личното пространство.

Вижте във видеото целия разговор с Янка Такева и Иван Бакалов:

  • 8
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре