Днес ще бъде слънчево, с незначителна висока облачност.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 21° и 26°, в София около 22-23°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 22-24°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

До края на седмицата температурите ще се повишават, по-съществено дневните и през почивните дни максималните ще са между 23° и 28°. Ще бъде и предимно слънчево. В петък и събота в много райони ще е почти тихо и за кратко сутрин са възможни мъгли.

В неделя ще има повече облачност: сутринта за кратко в източните райони - ниска, през деня от запад ще се появи висока, след това и средна, ще продължи да се увеличава на изток.

В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, облачността ще се вплътни и на места ще превали. Температурите все още ще са високи за периода.

Във вторник ще преобладава облачно време, на повече места ще превали. От северозапад, в Източна България от север-североизток, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и дневните температури чувствително ще се понижат. В сряда ще бъде ветровито. Има повишена вероятност за по-значителни валежи и още по-ниски дневни температури.

Ще последва период с отслабване и в повечето райони спиране на валежите, но облачността ще остане значителна, температурите ще са почти без промяна. Нови превалявания са възможни около 9-и, с последващо краткотрайно затопляне.

През последните три дни от периода отново има повишена вероятност за валежи, температурите слабо ще се понижат.