Днес вятърът съвсем ще отслабне, а в много райони и ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се понижат с градус-два, но ще са все още високи за средата на ноември. Максималните ще са предимно между 18° и 23°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен, по високите и открити части - северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 8°.

В петък времето ще е предимно слънчево. Сутринта в много райони ще е тихо, но само на отделни места в низините и котловините ще има мъгла. Ще остане топло за средата на ноември с максимални температури между 19° и 24°. През почивните дни, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлуе студен въздух. По-съществено ще е понижението на температурите в неделя, когато дневните няма да надвишат 11°-16°. Облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. В началото на следващата седмица ще има променлива облачност. Вятърът ще е до умерен, предимно от запад-северозапад. Дневните температури пак ще се повишат, но сутринта в понеделник ще е по-хладно.