Днес времето над страната ще бъде облачно, на места в низините видимостта ще е намалена.

В Рило-Родопската област ще има превалявания от сняг, които през нощта ще обхванат и Предбалкана. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури в повечето райони ще са между минус 1° и 4°.

В планините ще е облачно. На места в Рило-Родопския масив, а през нощта и в Стара планина ще превали сняг. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - минус 2-3°.

Пред следващото денонощие времето ще е облачно. През нощта сняг ще превалява в Южна България и Предбалкана. Утре преваляванията ще са главно в южните райони. След обяд ще спират, а облачността над северозападните райони временно ще се разкъса. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните между минус 2° и 3°.

През следващите дни от север-североизток ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат, минималните – значително. Облачността ще се разкъсва и ще намалява, в петък на места и до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север. В неделя облачността ще се увеличи, все още без валежи, дневните температури ще се повишат слабо.