Депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски е починал внезапно в Истанбул, съобщи от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Михаил Миков. Депутатите почетоха паметта му с едноминутно мълчание и прекратиха извънредното си заседание във вторник.

48-годишният политик, народен представител в 41-то и 42-то Народно събрание и зам.-министър на регионалното развитие в кабинета на Тройната коалиция, е починал от белодробна недостатъчност.

„Димчо Михалевски бе любящ баща и човек вярващ в бъдещето на България”, заяви парламентарният председател Михаил Миков. „Отиде си един млад човек, когото всички познаваха с добро и със силата му да отстоява политическите си идеи и да влиза подготвен в политическите битки, да ги печели и да се отдава на обществото, на България”, допълни той.

Михалевски е бил е заместник-кмет на община Кърджали от 2000 г. до 2003 г., а след това координатор на отдел „Регионална политика" във Висшия съвет на БСП (2004-2005). Избран за народен представител от листата на Коалиция за България във 2-ри МИР Бургас.