Код жълто, с предупреждение за силен северозападен вятър, с пориви до 80-90 км/ч е в сила днес в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Днес вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността  временно ще се увеличи и на отделни места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 1°, но вятърът ще създава усещане за по-студено време.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен северозападен вятър и температурите ще продължат да се понижават. Студено, с максимална температура на 1200 метра минус 3°, на 2000 метра около минус 10°.

През следващото денонощие ще има променлива облачност, през нощта над много райони намаляваща до ясно време.

Утре по-значителна ще е облачността преди обяд над западната половина на страната, след обяд над източната, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°; дневните ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°.

В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево, през първия ден все още с повече облачност над Североизточна България. Вятърът ще отслабне, в петък в по-голямата част от страната ще стихне и ще започне да се ориентира от югозапад. Затоплянето ще продължи.

В събота облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу неделя от запад ще започнат валежи от дъжд.

В неделя ще бъде облачно, с валежи. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг.