Вдовицата на убит на пътя прости на виновния шофьор
Семейството на Любомир Трайков ще плаща за образованието на трите деца, които останаха без баща
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 10
    4
Корнелия Петкова
Снимка: bTV

Корнелия Петкова, майката на три деца, която остана вдовица след катастрофа в Пловдив през миналата седмица, намери сили да се срещне с виновния за инцидента шофьор и да му прости. 26-годишният Любомир Трайков, който е с положителна алкохолна проба и богато „досие” от пътни нарушения, беше пуснат под гаранция и това предизвика протести под тепетата.

При инцидента живота си загуби още един човек, а жена е в критично състояние в болницата.

Жената и децата на убит на пътя бедстватПричинилият катастрофата пиян водач беше пуснат от ареста

Какво накара съпругата на загиналия Атанас Ламбджиев да прости на шофьора? „Аз съм такъв човек. Не съм аз тази, която ще съди хората, без значение какво е деянието им”, каза тя пред камерата на bTV. За нея не може да се говори за убийство, а за „нелеп инцидент”.

„Мъртвите, има кой да се грижи за тях”, каза вдовицата и допълни, че за нея оцелелият е по-голяма жертва: „Атанас ни беше роб и сега ние страдаме от неговата липса, защото го няма гръбнакът на това семейство. При тези хора трагедията е много по-голяма – на това момче животът му е белязан завинаги”.

Семействата на виновния водач и на жертвата имали общи приятели, които помогнали за това Трайков и баща му да се срещнат. Говорили дълго, младежът се разкайвал. Петкова е убедена, че е бил искрен.

Пловдивчани на протест срещу освобождаването на шофьора, отнел два живота (ВИДЕО)26-годишният Любомир Трайков беше пуснат срещу гаранция от 15 000 лв.

„Аз го прегърнах, успокоих го и му прошепнах, че не съм му враг – пожелах тази среща, за да мога да сваля емоционалния товар от плещите му”, допълни жената.

Любомир Трайков и баща му са помогнали на бедстващото семейство да посрещне неотложните си разходи и са поели ангажимент пред нея да плащат издръжка на децата, които сега ще растат без баща. Ще й помогнат и за най-важното за нея – да си намери работа: „Аз съм здрава, права, кадърна, можеща, не бих си позволила да живея на добрината, на гърба на хората”.

  • 10
    4
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре