Корнелия Петкова, майката на три деца, която остана вдовица след катастрофа в Пловдив през миналата седмица, намери сили да се срещне с виновния за инцидента шофьор и да му прости. 26-годишният Любомир Трайков, който е с положителна алкохолна проба и богато „досие” от пътни нарушения, беше пуснат под гаранция и това предизвика протести под тепетата.

При инцидента живота си загуби още един човек, а жена е в критично състояние в болницата.

Какво накара съпругата на загиналия Атанас Ламбджиев да прости на шофьора? „Аз съм такъв човек. Не съм аз тази, която ще съди хората, без значение какво е деянието им”, каза тя пред камерата на bTV. За нея не може да се говори за убийство, а за „нелеп инцидент”.

„Мъртвите, има кой да се грижи за тях”, каза вдовицата и допълни, че за нея оцелелият е по-голяма жертва: „Атанас ни беше роб и сега ние страдаме от неговата липса, защото го няма гръбнакът на това семейство. При тези хора трагедията е много по-голяма – на това момче животът му е белязан завинаги”.

Семействата на виновния водач и на жертвата имали общи приятели, които помогнали за това Трайков и баща му да се срещнат. Говорили дълго, младежът се разкайвал. Петкова е убедена, че е бил искрен.

„Аз го прегърнах, успокоих го и му прошепнах, че не съм му враг – пожелах тази среща, за да мога да сваля емоционалния товар от плещите му”, допълни жената.

Любомир Трайков и баща му са помогнали на бедстващото семейство да посрещне неотложните си разходи и са поели ангажимент пред нея да плащат издръжка на децата, които сега ще растат без баща. Ще й помогнат и за най-важното за нея – да си намери работа: „Аз съм здрава, права, кадърна, можеща, не бих си позволила да живея на добрината, на гърба на хората”.