Вдовицата, която прости на убиеца за мъжа си: Грозно е да се говори, че съм го предала за 5 сребърника
За едните съм ангел, за другите съм демон, но това е личен избор, казва майката на три деца
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 5
    3
Вдовицата Корнелия
Снимка: btvnovinite.bg

Корнелия Петкова, майката на три деца, която остана вдовица след катастрофа в Пловдив и прости на шофьора, е категорична, че не е предала паметта на мъжа си. При жестоката катастрофа отпреди дни 26-годишен шофьор блъсна друг автомобил и остави след себе си три жертви, четирима сираци и млада жена в мозъчна смърт.

Един от загиналите е съпругът на Корнелия Атанас Ламбджиев.

Тя заяви, че не оправдава постъпката на Любомир да седне зад волана пиян. Семейството му, което се занимава с транспортен бизнес, е обещало да се погрижи за трите й деца и да помага. Ето защо Корнелия е простила на Любомир.

Вдовицата на Атанас твърди, че е простила на шофьора още преди да се срещне с него и семейството му.

„За едните съм ангел, за другите съм демон, но това е личен избор, всеки има право да изкаже мнение”, подчерта Корнелия.

Категорична е, че прошката е от сърце и че Любомир, който е седял зад волана във фаталната нощ на катастрофата, искрено се разкайва.

„Да говорим глупости, че примерно аз съм предала паметта на мъжа си за 5 сребърника, е толкова пошло и грозно. Да са живи и здрави всички. Добре, нека да съм демон”, посочи тя.

Вдовицата на убит на пътя прости на виновния шофьорСемейството на Любомир Трайков ще плаща за образованието на трите деца, които останаха без баща

Близките на загиналата в същата катастрофа Вили обаче не мислят за прошка.

Участъкът, където е станал инцидентът, е злокобен за семейството  -  майката на Виолета също е пометена от пиян шофьор там, но преди много години.

Засега семейството не мисли за възмездие, но настоява за справедливост.

Съпругът Петър, който е катаджия, е съсипан, а петгодишната им дъщеря не знае за смъртта на майка си.

“Tова слънчице пети ден пита за майка си. Все едно Вили я пази отгоре, нещо й говори. И не знам как ще се каже на това дете”, каза приятелят му Лазар.

До момента семейството на шофьора не е търсило връзка с тях, разказва приятелят на катаджията.

Лазар не смята, че Петър ще прости на шофьора, както е направила Корнелия.  

„Не мога да вървя срещу вярата си и срещу убежденията си. Аз съм християнин човек и живея по Божиите закони. Не искам да нося чужд кръст”, коментира Корнелия.

Екип на bTV се срещна и с близките и на Поли - студентката, която е в кома в пловдивската болница. Майка й обясни, че не мисли за дела, справедливост и съд, а само за живота на момичето.

От прокуратурата се готвят до дни да поискат отново постоянен арест за шофьора, причинил катастрофата.

„Основната опасност, върху която ние акцентираме и считаме, че е реална, е опасността той да извърши ново престъпление, защото той утре може да се качи да кара отново”, подчерта Галина Минчева, говорител на прокуратурата.

И адвокатите, и семейството на шофьора, който е предизвикал катастрофата с 0,67 промила алкохол в кръвта, отказаха коментар.

Общината днес също отпусна 1000 лева помощ на вдовицата и трите сирачета.

  • 5
    3
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре