Вдовецът от Лисец иска отговори
В пожара преди месец загинаха жена и две деца. Според вдовеца причината за инцидента не може да е електрическата инсталация, както се твърди
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Атанас Митков
Снимка: bTV

Преди месец жена и двете ѝ деца загинаха при пожар в ловешкото село Лисец. Основната версия за инцидента е късо съединение в остарялата електрическа инсталация. Според вдовеца Атанас Митков обаче това не може да е вярно, а през последния месец са били изнесени много неверни данни.

Инсталацията била подменена преди девет години, каза Миков и посочи, че от следствието са гледали кабелите на външното осветление, което не се използва и които действително са били стари.

Атанас Митков
Снимка: bTV

Във фаталната нощ от ЧЕЗ пък не успели да спрат тока цял час. Напрежението в Лисец никога не е в нормите, непрекъснато горят електроуреди. Инфраструктурата на енергото не е подновявана в селото, добави Митков.

Той разказа, че е подал сигнал за пожара малко след 2 ч., а пожарникарите са влезли в стаята, в която били съпругата и децата му, едва след 4:30 – 5 ч. Междувременно те са се задушили.

По думите му, служителите му казали, че семейството му не е в къщата, затова той го търсел из селото.

Самите пожарникари не били подготвени технически и физически – нямали каски и огнеупорни дрехи, били с малки кислородни бутилки и се налагало да излизат често от сградата.

Атанас Митков
Снимка: bTV

Освен това се твърди, че дървено стълбище е спомогнало за разпространяването на огъня, а стълбището всъщност е... бетонно.

Много неверни данни бяха дадени, никоя институция не ме потърси за нищо, следствието не ме потърси – сам отидох да дам показания, каза Митков.

Днес той живее при родителите си в Ловеч – в двустаен апартамент. Сестра му му купила дрехи, а за погребението помогнали близки и работодатели – неговият и на загиналата му съпруга.

Искам отговори защо стана така, каза Митков.

Вижте повече във видеото:

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре