Върнаха бебето на лекарката от Две могили, която го остави само в кола
На всеки три месеца ще се прави доклад от социалните за поведението на майката
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 4
    2
Д-р Таня Попова
Снимка: btvnovinite.bg

Десетмесечното бебе от Две могили, което бе оставено само в автомобил при 30-градусова жега, е върнато на майка си, предаде кореспондентът на bTV в региона.

Проверката на социалните по случая продължи два месеца, като през това време детето бе наставено в Комплекс за социални услуги в Русе.

До намесата на социалните служби се стигна след инцидент в началото на август. Тогава лекарката от Две могили д-р Таня Попова остави бебето си заключено повече от час в колата си и се наложи полицията да разбива автомобила.

Докато детето бе извън семейството, е била направена оценка на родителския капацитет на лекарката.

Лекарката от Две могили, на която отнеха бебето: Това беше сценарийТя има четири деца, по-големите са избрали да живеят при баща си

Взето е решение тя вземе обратно сина си, но на всеки три месеца ще се прави доклад от социалните за поведението и действията на майката.

„Тя ще се грижи за него, ще ползва услугите на Центъра за обществена подкрепа в Две могили, семейно консултиране и подкрепа. Ще се работи с нея за повишаване на родителския капацитет, също така тя декларира, че ще разчита на грижите и на домашни помощници, които ще се грижат за детето почасово”, заяви Петя Любомирова, директор „Социално подпомагане“-Русе.

  • 4
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре